Kickbokser Arek Wrzosek heeft een inactieve status bij organisatie Glory. Ook is het treffen met Badr Hari van afgelopen zaterdag in het Belgische Hasselt bestempeld als een gelijkspel. Glory heeft het contract van de 29-jarige vechter gecanceld, liet hij vrijdagavond in een korte reactie weten aan Sportnieuws.nl.


De rematch tussen Wrzosek en Badr Hari ging afgelopen zaterdag helemaal mis toen er rellen uitbraken op de tribunes. Er ontstond paniek in de zaal nadat er onder meer met stoelen over en weer werd gegooid. Na een onderbreking werd het event definitief afgelast.

Glory kondigde na de rellen aan samen met de autoriteiten te gaan onderzoeken wat er zaterdagavond allemaal fout is gegaan. De uitkomsten van dat onderzoek zijn nog officieel bekend gemaakt, maar de 1e actie lijkt al te zijn ondernomen. Wrzosek, tot afgelopen weekeinde de nummer 3 op de ranking, zal niet meer voor Glory vechten.

Glory-contract Wrzosek

“Ze hebben mijn contract gecanceld”, aldus de Pool. “Daarbij hebben zij de uitslag van het gevecht omgezet in een gelijkspel.” Dat laatste is volgens veel kicksportliefhebbers en sportvolgers tegen het zere been. De beslissing had, als Glory haar eigen regels had gevolgd, na 2 gevochten moeten vallen. Omdat deze rondes ‘uitgevochten’ waren, diende er immers een zogeheten technische beslissing te volgen.

Wrzosek daarentegen leek zich niet druk te maken. “Ik kan er nu nog niet al te veel over zeggen.” De Pool sprak na afloop van het event dat zijn supporters luid maar rustig waren. Hij verweet Hari ervan zijn aanhang op te hitsen. Opvallend: Hari staat nog wel in de Glory-ranking.