Rust in vrede, Luis Quinoñez. De Colombiaanse bokser is vrijdag op 25-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een nederlaag van 5 dagen daarvoor. De vechter uit Barrancabermeja stierf 5 dagen nadat hij in een coma raakte na een KO-verlies.


Quinoñez was voorafgaand aan zijn partij met José Muñoz op 24 september in het Coliseo Elias Chegwin, een ongeslagen toptalent (10-0). Hoewel beide knokkers er een heus spektakel van maakten, werd Quinoñez met iets minder dan een minuut te gaan niet lekker en strompelde neer.

Op schokkende videobeelden is te zien hoe Quinoñez niet alleen gestrekt gaat, maar vervolgens blijft liggen én daarbij niet bij machte is om zelf op te staan. Met behulp van het aanwezige medische personeel kon hij worden vervoerd naar een nabijgelegen ziekenhuis. Aldaar werd hij geopereerd, maar stierf hij aan de gevolgen van een bloedprop in zijn hersenen.

‘Vaarwel, vriend’

Opponent Muñoz, die in het dagelijks leven Quinoñez’ maat en sparringpartner was, kon de gevolgen van hun partij niet geloven. “Ik heb nooit gedacht dat een droom in zo’n nachtmerrie kon eindigen”, zei hij tegen Colombiaanse media. Quinoñez was donderdag hersendood verklaard, en werd vrijdag van de beademing gehaald.

Hij maakte zijn debuut als prof in 2018. Zijn promotors namen met lovende woorden op passende wijze afscheid van hun pupil. “Cuadrilátero Boxing deelt met intense, verdrietige droefenis het overlijden van onze Luis Quinoñez mee (zie onder). Een weergaloos mooi mens, gedisciplineerd en ongekend toegewijd aan zijn sport.” Ook de medici kregen een bedankje. “We willen de staf van General Clinic of the North bedanken voor hun kracht en inzet om te proberen Luis’ leven te redden.” RIP, champ.
Luis Quinonez Boxing Death Overleden Dood Coma 5 Dagen Statement Ring Cuadrilátero Boxing Colombia