Poolse vechtsporter Are Wrzosek is uit de ranking gehaald na de rellen bij de vechtpartij tegen Badr Hari. Glory had al aangekondigd onderzoek te gaan doen, deze is nog niet afgerond maar ze hebben Wrzosek dus al wel uit het klassement gehaald. Hij stond op de 3e plek, maar heeft nu een inactieve status.


Badr Hari, de tegenstander van Wrzosek in het uiteindelijk afgelaste wedstrijd, verweet hem na afloop het nodige. “Ik betreur het dat mijn tegenstander niet besefte hoe gevaarlijk de houding van zijn fans was,” verklaarde de voor Marokko vechtende Amsterdammer.

De ‘Poolse Hightower’ had op zijn beurt aangegeven dat hij graag door had willen vechten en legde de fout bij Hari: ” Hij wilde ook niks tegen zijn fans zeggen. Mijn trainer nam juist de microfoon aan om de toeschouwers kalmerend toe te spreken, maar Badr wilde dat niet en ging zijn fans juist opjutten, zag ik.”

Nieuwe nummer 3

Wie naar de site van Glory gaat en kijkt naar het klassement zal al gauw zien dat de naam ‘Arek Wrzosek’ daar niet meer aanwezig is. De 3e plek wordt nu ingenomen door Levi Rigters. De verwijdering uit het klassement betekent dat de Poolse kickbokser niet meer zal vechten voor Glory. Rigters zag zijn wedstrijd afgelast worden door de ongeregeldheden bij Badr Hari tegen Arek Wrzosek, hij moest vechten tegen Jamal Ben Saddik.

Rellen

In de 2e ronde van de wedstrijd werd het even stilgelegd, maar al snel werd de hele wedstrijd gestaakt. Er braken rellen uit in het publiek waardoor de ontstane situatie niet meer veilig was. Wrzosek is fan van Legia Warschau, die banden hebben met voetbalclub ADO Den Haag. In Hasselt waren dan ook supporters van beide clubs aanwezig om Wrzosek aan te moedigen.

Ook Badr Hari trok veel fans aan en de aanhangers van beide kickboksers kregen het met elkaar aan de stok. Zelfs na het staken van het event hadden de beveiligers de grootste moeite om de rellen onder controle te krijgen, waarna het complete event werd gecanceld.