Zaterdagavond zat Wembley tot de nok vol voor het wereldtitelgevecht tussen Tyson Fury (33) en Dillian Whyte (34). In de 6e ronde deelde Fury vrij onverwacht met een rechter uppercut de KO uit. Gypsy King blijft de king!


Bij de opkomst ging Fury op een troon zitten. Daar hoort-ie ook wel thuis: Fury is de ongeslagen wereldkampioen bij de zwaargewichten. Elke boksfan wilde dit gevecht zien. Alle 94.000 kaartjes waren binnen 1,5 uur waren verkocht.

Gypsy King

The Gypsy King en de in Jamaica geboren The Body Snatcher begonnen aan de 1e van maximaal 12 rondes van 3 minuten op afwachtende wijze. Beetje loeren, beetje aftasten.

Wel werd duidelijk dat Fury simpelweg een langere kerel is met een grotere reach. Hij liet Whyte niet in z’n buurt komen en deelde zelf de eerste klap op Whytes kaken uit.

Ref

In de rondes daarna moest de referee enkele keren ingrijpen. De heren worstelden meer met elkaar dan dat we lekkere klappen zagen. “Je bent een professionele bokser”, zo beet Mark Lyson de heren toe.

Controle

Fury controleerde wel, maar domineerde niet. Spektakel? Mwah, nee, daarvoor werden er tot en met de 6e ronde te weinig punches uitgedeeld. Het leek meer op schaken op het canvas.

KO

Maar al die min of meer saaie rondes bleken Whyte wel te hebben uitgeput. Zijn verdediging was zoek in de 6e ronde. Fury kwam met een ongelooflijke uppercut en gaf Whyte nog even een duwtje na. PLOF, hij ging neer. De ref stopte het gevecht.

“WE ARE SPARTAAAAAA!”, brulde Fury daarna door de microfoon.

En nu?

Fury vocht voor het eerst sinds 2018 in zijn thuisland. Wie weet was het ook zijn laatste gevecht ooit. Fury wil namelijk met pensioen. “Dit is het. Zaterdagavond winnen, nadien ontspannen, achteroverleunen en genieten van het leven”, zei de Brit vooraf.