AND STILL! Rico Verhoeven blijft wereldkampioen zwaargewicht bij Glory. In een knalpartij toonde hij leeuwenhart en een zieke comeback tegen Jamal Ben Saddik. Door de zege verdedigde Verhoeven voor de 10e (!) keer met succes zijn wereldtitel.

In een beweeglijke openingsronde namen beide vechters het initiatief maar wachtten zij wel ieder af op het juiste moment om toe te slaan. Met nog 50 seconden op de klok veranderde alles. Ben Saddik plaatste een schitterende combinatie die hij met een rechterhoek eindigde: het gevecht was los!

De echte actie kwam enkele seconden voor de bel: Ben Saddik kreeg Verhoeven tegen de vlakte en leek een knockdown te scoren. Die kwam er niet. Saved by the bell! Aan het begin van de 2e ronde was er bloed bij Verhoeven. Hij ging dan ook neer en kreeg 8 tellen. Verhoeven had bloed onder zijn linkeroog. Hij kon verder, had verzorging nodig en dus ging Ben Saddik volop door.

Bloed bij Ben Saddik vs Verhoeven

Verhoeven gaf zich niet gewonnen en toonde een vechtershart. In de 3e ronde deelde Verhoeven een gekke tik uit aan Ben Saddik. Die laatste lachte erom, maar had pijn en hing in de touwen. Hij sloeg meteen terug: met hoge shots deed Verhoeven nog meer pijn.

Daarna was de pijp enigszins leeg bij de Belg. Hij hield zijn dekking nauwelijks meer hoog en Verhoeven bleef hem in de hoek lastig vallen. Ben Saddik – inmiddels ook flink gehavend – snakte naar het einde van ronde 3, die meer op een Rocky-gevecht leek.

Glorieus einde

Ruim een halve minuut in ronde 4 kreeg Ben Saddik een knockdown tegen. Hij stond opnieuw in de touwen, kwam de 8 tellen niet meer te boven en verloor. Verhoeven boekte zo zijn 21ste Glory-zege op een rij!