Voormalig Gloryvechter Arek Wrzosek heeft gewonnen bij zijn debuut bij MMA-organisatie KSW! Op KSW 73 in Warschau won ‘Hightower’ in de absolute hoofdpartij van de avond van Tomasz Sarara.


Zien 🎥:SNELSTE KO OOIT? Oekraïner Gnidko krijgt KSW-thuisvechter na 5 seconden plat

Net als Wrzosek beschikt de 7 jaar oudere Sarara ook over talloze jaren aan ervaring als kickbokser. Door de achtergrond van beide knokkers en de hype rondom hun gevecht beloofde de partij een gegarandeerd spektakel te worden dat niets aan de verbeelding over zou laten.

KSW-debuut Wrzosek

De kemphanen stelden dan ook niet teleur: in de 1e ronde werd er volle bak op elkaar in gebeukt en getrapt. Sarara, die op 17 juli 2021 op KSW 62 toe zag hoe Filip Bradaric opgaf – zijn enige KSW-zege tot nu toe -, was al het geweld niet de baas en zakte nadat de arbiter tussenbeide kwam in elkaar. “Wat een oorlog” zeiden de commentatoren en schreef de organisatie op sociale media.

Zien 🎥: Poolse KSW-debutant Krystian Bielski wint op bloederige wijze van ‘Dracul’

Nooit meer Glory

Eerder dit jaar smeet de 30-jarige Wrzosek de Glory-deur keihard achter zich dicht. Aanleiding waren de rellen bij zijn gevecht met Badr Hari op Glory 80 op 19 maart van dit jaar in het Belgische Hasselt. Volgens Wrzosek behandelde de kickboksorganisatie hem slecht. Nadien maakte hij de overstap naar MMA en KSW. In dit interview ging Wrzosek he-le-maal los over Glory. Check!