MMA-vechter Dillon Danis blijft maar voor ophef zorgen in de vechtsportwereld. De 29-jarige Amerikaan raakte vrijdag in Austin slaags met YouTuber KSI én MMA- en boksveteraan Anthony Taylor bij de mediadag van het ‘DAZN X Series 0003 Misfits Boxing’-event.


Aanvankelijk kreeg Danis, die afgelopen weekend in het Madison Square Garden bij UFC 281 nog bonje kreeg met MMA-ster Nate Diaz, een woordenwisseling met KSI. Danis, hoogstpersoonlijk met Khabib Nurmagomedov verantwoordelijk voor dé grootste publieks-vechtpartij ooit bij UFC 229, daagde de YouTuber vervolgens uit. “Waarom gaan we nu niet vechten dan?”, zei Danis waarna hij KSI een tik gaf.

Dillon Danis vs KSI & Anthony Taylor

Nadat Danis mét crew en al buiten werd gezet, kreeg hij het aan de stok met Taylor. De 33-jarige bokser vond het vuil dat een vechter als Danis het op wilde nemen tegen een ‘boksende vlogger’ als KSI. “Dat kan je niet doen, mietje. Ik maak je kapot, hier en nu. Gewoon op straat”, aldus Taylor. “Kom dan, tegen mij? Ik ben ook een MMA-vechter kerel!”

Het duurde dan ook niet lang of de knokker haalde uit naar Danis, waarna er een giga-schermutseling ontstond en er volop klappen werden uitgedeeld (zie onder). Tegen IFL TV zei Danis dat het ‘allemaal wel meeviel’. “Dit ging nergens over joh”, aldus de MMA-man. “Niks aan de hand joh, alles is goed.”