UFC-baas Dana White heeft fel gereageerd op de ontstane kritiek aan zijn adres naar aanleiding van zijn gulle verjaardagsgift aan contentmaker Kyle Forgeard. De komiek, 1 van de oprichters van het succesvolle Canadees-Amerikaanse YouTube-kanaal en entertainmentbedrijf Nelk Boys, kreeg liefst 250.000 dollar in contanten van de vechtbaas. Die gift schoot bij veel (oud-)UFC’ers in het verkeerde keelgat.


Zien 🎥:Knokker Pyfer verdient als enige een contract na KO, UFC-baas White boos: ‘Wees blij om hier te zijn’

UFC is wereldwijd dé meest toonaangevende MMA-organisatie ter wereld, maar lag het voorbije jaar onder vuur om financiële redenen. UFC en White zou haar vechters volgens critici te weinig betalen. White’s cadeautje aan Forgeard van enkele weken geleden was dan ook van buiten alle proporties, luidde de kritiek. ‘Betaal de vechters dan ook meer’, was de tegenreactie. Bij de show van sportjournalist Pat McAfee beet White van zich af.

Bemoeials

“Ik ben blij dat je me die vraagt stelt”, ging White in op zijn gulle gift. “Ten 1e aan iedereen op internet: fuck you. Echt, ik geef mijn geld uit op de manier waarop ik dat wil.” Volgens White verdiende Forgeard het cadeautje. “Die jongens van Nelk hebben nooit iets van mij gevraagd en heel veel voor mij gedaan. Die 250k dekt helemaal niets.”

Oftewel: mond dicht, en bemoei je met je eigen zaken, rondde de UFC-multimiljonair af. “We moeten niet allemaal gaan doen alsof we het geld van andere mensen kunnen tellen”, aldus de bijna 53-jarige White.