Daags na de zege van Alistair Overeem op Badr Hari bij GLORY Collision 4 is er nog altijd veel te doen over de overwinning van ‘The Reem’. Vlogger Silly Reviews claimde zelfs dat de 42-jarige knokker won door vals te spelen door Hari op een illegale manier vast te houden, vlak voordat hij een vernietigende uppercut uitdeelde.


De contentmaker doelde op het moment aan het einde van de 2e ronde, toen Hari de overhand had. Met nog 30 seconden op de klok hield Overeem plots Hari’s hoofd vast om daarna een keiharde klapper uit te delen. Ook vergeleek de vlogger de actie met die van bokslegende Lennox Lewis.

De YouTuber bekeek de GLORY-regels, en vond dat de actie in strijd is met deze regel: Grabbing, or holding for any reason other than to immediately attack with a knee strike (or strikes) is a foul; this includes holding to rest, or grabbing an opponent in order to stop them from striking.

Oftewel: vasthouden mag alleen, als daarna meteen een actie met de knie volgt.

Vasthoud-actie Overeem

“De scheidsrechter deed niets, Hari herstelde hier niet van en Overeem controleerde het gevecht”, aldus de videomaker. “Terwijl hij eigenlijk buiten zijn boekje trad!” Volgens enkele reaguurders deed Overeem niets verkeerd. “Hij heeft gewonnen”, schreef iemand. “Stop met huilen!”