FC Barcelona heeft eindelijk beet. De Spaanse club had al wekenlang een hengeltje uitgegooid in West Yorkshire, maar Leeds United hapte maar niet. Tot nu. Volgens transferexpert Fabrizio Romano zijn de clubs er eindelijk uit over Raphinha.


De 25-jarige Braziliaanse aanvaller komt voor een vast bedrag van 58 miljoen euro plus 9 miljoen aan bonussen naar Spanje. Raphinha tekent spoedig een contract tot de zomer van 2027.

Concurrentie Memphis
Daarmee komt het aantal actieve aanvallers van FC Barcelona op 7. De verwachting is dat Ousmane Dembélé uiteindelijk ook nog bijtekent, wat de situatie voor Memphis Depay er niet makkelijker op maakt. De Nederlander heeft met de 2 eerder genoemde spelers, Ansu Fati, Ferran Torres, Pierre-Emerick Aubameyang en de teruggekeerde Francisco Trincão flinke concurrentie. Verder is er ook nog de Deen Martin Braithwaite.

Het is dan ook maar de vraag of het met het oog op het WK in november slim is als Memphis in Camp Nou blijft. Zijn contract loopt tot de zomer van 2023. Barcelona staat open voor een vertrek van de Nederlander.