Sparta Rotterdam heeft een dubbelslag geslagen met de komst van 2 Noren van dezelfde club. De 24-jarige Tobias Lauritsen en de 20-jarige Joshua Kitolano worden weggekaapt van Odds BK, uitkomend op het hoogste niveau van Noorwegen.


En daarmee heeft Sparta 2 gewilde spelers in handen gekregen. Kitolano is een jeugdinternational die eerder op de radar stond van Feyenoord en de boomlange Lauritsen schoot er in 11 wedstrijden 4 in.

Vaste waarden

De 2 Noren zullen eerst de laatste seizoenshelft afmaken (in Noorwegen wordt nog gevoetbald) en zijn eind juli in Rotterdam te vinden. Kitolano tekent voor 4 seizoenen, terwijl Lauritsen voor 3 seizoen met een optie voor 1 extra seizoen tekent.

Kitolano debuteerde op 16-jarige leeftijd voor Odds BK en is net zoals Lauritsen uitgegroeid tot een vaste waarde voor de Noorse club.

Noren in Het Kasteel

Trainer Gerard Nijkamp vertelt op de Sparta-website over z’n aankopen: “Joshua is een speler met heel veel potentie, die niet voor niets bij veel clubs op het lijstje stond. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al veel ervaring en is hij duidelijk klaar voor een volgende stap. Dat hij besluit dat Sparta die stap moet zijn, zegt veel over het goede gevoel dat we allebei overgehouden hebben aan de gesprekken. We geloven dat Joshua een aanwinst zal zijn.”

Ook over z’n nieuw spits is hij positief: “Tobias is een speler die wij langere tijd gevolgd hebben en ons overtuigd heeft van zijn kwaliteiten, omdat hij zowel als aanspeelpunt, maar ook als doelpuntenmaker van waarde kan zijn voor Sparta. We wisten dat er ook in andere landen clubs waren die hem graag wilden overnemen, dus we zijn blij dat zijn keuze op Sparta gevallen is.”