Het Royal Antwerp FC van Marc Overmars en Mark van Bommel wil in de komende winterse transferperiode een grote slag slaan door Ajacied Daley Blind vast te leggen. Van de zomer probeerden zij dat ook al, maar toen wilde Ajax daar nog niet aan.


Dat meldt de Belgische krant Het Nieuwsblad. Omdat Blind inmiddels allang niet meer de vaste waarde is die hij ooit was voor Ajax, zou de club nu openstaan voor een eventueel vertrek. Blind lijkt ook niet in de langetermijnplannen van coach Alfred Schreuder voor te komen. Een transfer zou betekenen dat de Amsterdammers ook verlost worden van het vorstelijke salaris wat de Oranje-international in de hoofdstad opstrijkt.

Lees ook: Dit moet de opstelling worden tegen Argentiniƫ: Berghuis voor De Roon, Simons krijgt weer een kans

Kritiek

Blind is nog steeds een steunpilaar in het Nederlands elftal van Louis van Gaal, maar bij Ajax is er de laatste maanden veel kritiek op de 32-jarige verdediger. Dan gaat het vooral om zijn snelheid en zijn verdedigende kwaliteiten. Door een aantal mindere prestaties belandde hij daarom ook op de bank tijdens een aantal eredivisie-duels.