Lucas Ocampos is dan toch speler van Ajax. Eerder leek de Amsterdammers mis te grijpen toen de Raad van Commissarissen de directie van Ajax terugfloot. De RvC vond 20 miljoen voor een 28-jarige speler een beetje teveel van het goede. Ajax huurt nu Ocampos van Sevilla met een optie tot koop.


Dat meldt Ajax op zijn website. Ajax kwam er zo toch nog uit met Sevilla en Lucas Ariel Ocampos zoals hij volledig heet. Het betekent ook dat Ajax de opvolger van Antony in huis heeft gehaald. De gewenste aanwinst Hakim Ziyech kon niet gehaald worden omdat Ziyech en Chelsea alleen wilden praten over verkoop. Ajax wilde huren, waarschijnlijk ingegeven door diezelfde RvC.

Al aardig wat clubs

Ocampos is een aanvallende middenvelder/aanvaller die bij Sevilla dicht tegen de basis aan speelde. Hij werd opgeleid bij River Plate en heeft al een lange geschiedenis in Europa. Zo speelde hij bij AC Milan, Genoa, Olympique Marseille en AS Monaco.

1 gele kaart dit seizoen

Dit seizoen kwam hij tot 3 wedstrijden in LaLiga, in totaal 133 minuten. Hij pakte daarin 1 gele kaart en kwam niet tot scoren of assists. In zijn hele Sevilla-carrière speelde Ocampos 135 duels. Daarin maakte hij 34 goals en gaf hij 15 assists.