Bij de 0-0 van zaterdag tussen Atalanta en Bologna was Jerdy Schouten er niet bij op het veld. De Nederlandse middenvelder zat een schorsing uit na een rode kaart in de vorige wedstrijd. Het zou zo maar eens kunnen dat hij zijn laatste wedstrijd voor Bologna heeft gespeeld. De tegenstander van zaterdag wil Schouten namelijk graag hebben.

Italiaanse media schrijven dat Atalanta zaterdag een bod heeft gedaan op de 24-jarige Nederlander die eerder bij Excelsior speelde. In Italië heeft Schouten een flinke transformatie ondergaan. Hij is sterker geworden en kan soms echt schoffelen, met vaak een kaart tot gevolg. Hij is daarbij zijn techniek niet vergeten.

Schouten stond al vaker in de belangstelling van de Italiaanse top. Atalanta lijkt nu serieus te zijn. Teun Koopmeiners staat ook op het punt te transfereren naar Atalanta. Het is maar de vraag of ze allebei komen of dat de Italiaanse club gaat kiezen.

De Nederlandse enclave wordt in ieder geval groter in Bergamo. Sam Lammers, Marten de Roon en Hans Hateboer voetballen daar al.