ADO Den Haag heeft Dirk Kuijt op het oog als nieuwe trainer. De club die zondag de nacompetitiefinale op bizarre wijze van Excelsior verloor is op zoek naar een nieuwe coach omdat Giovanni Franken (nog) niet over de juiste papieren beschikt. Hij kreeg eerst nog dispensatie van de KNVB.


Het AD meldt dat bronnen rondom Kuijt bevestigen dat hij de topkandidaat is om de vacature bij de Haagse club in te vullen, al is het onduidelijk of die plannen worden gedwarsboomd nu ADO niet naar de Eredivisie is gepromoveerd.

Franken is bezig met diploma

ADO Den Haag is hoe dan ook op zoek naar een nieuwe trainer. De Haagse club ontsloeg Ruud Brood eind februari en maakte het seizoen vervolgens af met de 42-jarige Franken voor de groep. Franken is echter nog niet in het bezit van het UEFA Pro-diploma dat nodig is om trainer in het betaalde voetbal te zijn. Hij is in februari begonnen met die cursus en heeft dus nog driekwart studiejaar voor de boeg.

Voor woensdag een nieuwe coach

De KNVB gaf ADO en Franken dispensatie om de laatste maanden van de Keuken Kampioen Divisie met de voormalig assistent-trainer van Brood door te gaan. Maar die dispensatieperiode is inmiddels verlopen. De clubleiding heeft eerder al aangegeven dat ADO uiterlijk op 1 juni bekend wilde maken wie de nieuwe trainer zou worden. De afgelopen weken zijn er daarom uitvoerige gesprekken gevoerd met Kuyt zo schrijft het AD, al wordt dat vanuit de Haagse club nog niet bevestigd. Ook is nog niet duidelijk of de keuze voor Kuyt afhankelijk was van de eventuele promotie naar de Eredivisie.