Luis SuĆ”rez heeft een ‘nieuwe’ club. De 35-jarige Uruguayaan maakte dinsdagavond bekend op het punt te staan terug te zullen keren bij de club waar het voor hem allemaal startte als profvoetballer: Nacional!


De aanvaller maakte het nieuws bekend op zijn sociale media-kanalen. FC Groningen haalde de topspits in wording in 2006 weg bij zijn jeugdliefde. Nadien begon de doelpuntenmaker aan een indrukwekkende loopbaan in Europa. Via Ajax en Liverpool belandde het doelpuntenmonster in Spanje bij Barcelona en AtlƩtico Madrid.

Legende

Ook maakte SuƔrez naam bij het nationale elftal. In clubverband won hij met Ajax de Beker (2010) en met Liverpool de League Cup (2012). In Cataloniƫ vierde hij meerdere landskampioenschappen. Ook won hij met Barcelona de Champions League (2015). Met AtlƩtico werd hij vorig jaar Spaans kampioen.

Afgelopen mei moest hij weg bij zijn Madrileense club. Hoewel SuƔrez aangaf nog niet klaar te zijn in Europa, en nog volop interesse van Europese clubs genoot, maakte hij dinsdag zijn cirkel rond door aan te geven dicht bij een contract te zijn.

BĆ­jna rond

“Ik heb een soort voorovereenkomst met Nacional bereikt”, aldus de spits over de heuse intentieverklaring tussen hem en ‘zijn’ club. “Het was voor mij onmogelijk om nee te zeggen tegen deze kans.” SuĆ”rez houdt men in zijn thuisland nog op de hoogte. “Ik hoop dat de puntjes binnenkort op de i worden gezet zodat de deal officieel gemaakt kan worden.”