Wesley Koolhof heeft met zijn dubbelpartner Neal Skupski de kwartfinale van de US Open bereikt. In een 2,5 uur durende partij tegen Australiërs Matthew Ebden en Max Purcell wonnen de heren met 7-6 (5) 3-6 6-3.


In de 1e set gaf niemand een game weg en regende het lovegames: van de 13 games waren er 3 lovegames. In de tiebreak, die nodig was om een winnaar van de set te bepalen, begonnen de Nederlander en zijn compagnon voortvarend. Ze duwden door tot 4-1, maar lieten de andere 2even terugkomen tot 6-5. Uiteindelijk wonnen ze de tiebreak wel nadat ze 3 setpoints verkwanselden.

Slippertje in set 2

In set 2 gaven ze de een voorsprong toch weg. Ze begonnen goed met een break maar kregen die gelijk terug. In de 8e game van de set werden ze weer gebroken, waardoor het behalen van de set vrijwel onmogelijk was.

Hoe anders was set 3: daarin waren de rollen weer omgedraaid en waren het juist zij die de Australiërs konden breken. Ze trokken de wedstrijd naar zich toe en hadden maar 2 matchpoints nodig. In de kwartfinale nemen zij het op tegen Braziliaan Marcelo Demoliner en Portugees Joao Sousa.