Tim van Rijthoven nam het op tegen Djokovic in de 4e ronde van Wimbledon. Van Rijthoven, die meedeed met een wildcard, probeerde de 1e Nederlander sinds Sjeng Schalken te zijn die de kwartfinale van het prestigieuze grastoernooi in Londen zou halen. Alhoewel hij erg goed stand bood, kon hij een overwinning van Djokovic niet voorkomen. Met name set 2 was een fantastische set van Van Rijthoven. De Serviër won na 4 sets: 6-2 6-4 6-1 6-2.


De eerste 3 games van set 1 gingen naar Djokovic, terwijl het erg lange games waren. Van Rijthoven, die met gigantische bravoure speelde, wist namelijk goed weerstand te bieden en maakte het op ten duur zeer lastig voor Djokovic.

Na de 3-0 schreeuwde Djokovic het uit van opluchting. Blijkbaar was dat motivatie voor Van Rijthoven, want daarna reageerde hij gelijk met een lovegame. Dit deed hij later gewoon opnieuw, zo won hij van zijn 4 servicegames 2 met een lovegame. Helaas gaf hij de andere 2 weg, waardoor Djokovic set 1 pakte met 6-2.

Sterker in eigen servicegames

In set 2 bleef Van Rijthoven lekker weerstand bieden. Games van Djokovic won de Serviër niet zomaar en de 1e servicegame van de Nederlander, behield hij gewoon zelf.

Anders dan in de 1e set hield hij in set 2 ook zijn 2e en 3e servicegames waarna het na 6 games 3-3 stond. Net als in set 1 was hij totaal niet onder de indruk van Djokovic, maar was hij soms te slordig in het afmaken.

Het werd zelfs nog gekker: in de game van Djokovic stuurde Van Rijthoven de nummer 3 van de wereld van het kastje naar de muur én breakte hem zelfs waardoor hij op voorsprong kwam. Het bleek een keerpunt te zijn, want hierna bleef het initiatief bij Van Rijthoven en hij won de set met 6-4. 1-1 in sets.

Off-set

De 3e set was er 1 om gauw te vergeten voor Van Rijthoven, hij kwam 5-0 achter, door wat ongelukkige momenten. Hij pakte uiteindelijk nog wel een game om die hatelijke 0 van het bord af te krijgen, maar de focus moest maar gauw naar de 4e set. Die ging dan ook gelijk een stuk beter. Van Rijthoven kreeg het wel een stuk moeilijker, zat lager in zijn energie, maar in zijn eigen servicegames hield hij goed stand.

Schoonheidsfoutjes

Het kwam op kleinere foutjes neer die Van Rijthoven nekte in de 4e set. Kort netspel van beide mannen werd meermaals slordig afgewerkt door de Nederlander: vaak sloeg hij de bal onnodig laag tegen het net. Je hoorde het hem denken: ‘Deze foutjes kunnen niet op dit niveau’.

Kansjes verzilveren
Met een 3-2-achterstand in games kreeg Van Rijthoven wat kansjes om Djokovic te breken, maar liet dit te vaak na, waardoor het momentum toch veel meer naar Djokovic viel. Ook de laatste set ging uiteindelijk naar de Serviër, waardoor hij won met 6-2 6-4 6-1 6-2.