Juan Martin del Potro sukkelt al eigenlijk zijn hele carrière met zijn fitheid. De 33-jarige Argentijn speelt volgende week in het eigen Buenos Aires en een week later ook in het Braziliaanse Rio de Janeiro, maar het worden mogelijk de laatste toernooien in zijn carrière. Dat zei hij bij een persconferentie.


In zijn carrière kreeg Del Potro meermaals met zware blessures te maken. “Maar een nieuwe spectaculaire comeback zit er nu niet meer in, vrees ik”, zei de Toren van Tandil.

“Ik wil afscheid kunnen nemen op de baan, niet op een persconferentie. Daarom speel ik nog die laatste 2 toernooien. Daarna zien we wel wat de toekomst breng.”

Pijn

“Ik heb nog wel de wil om door te gaan, maar die knie is een nachtmerrie geworden. Verschillende dokters hebben alles geprobeerd, maar ik heb nu al 2,5 jaar pijn. Stoppen met tennis wordt een moeilijke beslissing, maar ik wil als een normale 33-jarige man zonder pijn kunnen leven.”

Del Potro speelde 35 ATP-finales, daar won hij er 22 van. Op de ATP-ranking is de voormalige nummer 3 van de wereld naar de 757ste plaats gezakt.