Márton Fucsovics heeft de hoop op een Nederlandse toernooizege in Rotterdam om zeep geholpen. De Hongaar, vorig jaar verliezend finalist, gaf Tallon Griekspoor het nakijken: 6-4 7-6 (4). Na het verlies van Griekspoor zitten er geen Nederlanders meer in het enkelspelschema.


Griekspoor begon moeizaam aan zijn 8e finale. Hij serveerde in de openingsgame, kwam daarin 0-40 achter te staan, maar sleepte met 5 punten op rij alsnog de game binnen. Op 2-2 werd Griekspoor, die het serverend en op zijn forehand in het begin van de partij erg lastig had, alsnog gebroken.

Backhand

Dat Griekspoor ondanks het verlies van de 1e set wel beter was gaan spelen, bleek in set 2. De Nederlandse nummer 62 van de wereld behield aanvankelijk zijn servicegames simpeler en deed met name op zijn backhand weinig fout.

Het lukte echter niet om door te stoten en ondanks breekkansen aan beide kanten mondde de set uit in een tiebreak. Na minibreaks over en weer maakte Fucsovics op 4-4 de beslissende minibreak.

Jammer

“Ik speelde vandaag beter dan 2 dagen geleden. Toch verlies ik, dat is jammer”, zo baalde Griekspoor. “Dat is het verschil met het challengerniveau: op dit niveau moet je alle kansen pakken. Dat deed ik vandaag niet.”