Tallon Griekspoor liet weinig heel van zichzelf na zijn nederlaag in de 1e ronde van de US Open tegen Federico Coria (7-5 6-4 6-3).  “Dit was mijn slechtste wedstrijd ooit.”


Het schoot halverwege de 1e set tijdens het serveren in zijn rug. En dat was de hele week in New York al een probleem geweest, maandag kon Griekspoor daardoor niet eens serveren tijdens zijn training.

Toch wilde hij die klachten niet als excuus gebruiken. “Ik nam pijnstillers in de 1e, die werkten snel. Het was oké, het was speelbaar. Het betekent niet dat je zo’n niveau mag laten zien. Dat was schandalig. Dit was mijn slechtste wedstrijd ooit, op alle vlakken.”

Lees ook: Tallon Griekspoor kan niet imponeren op US Open en vliegt er in de 1e ronde uit

Goede loting

Met Coria had hij slechter kunnen loten, besefte Griekspoor. “Dat is geen geweldige hardcourtspeler. Maar hij deed de juiste dingen, geholpen door mij. Ik hoop niet dat dit mijn standaardnvieau wordt, want dan heb ik een groot probleem. Ik kom van ver en mocht niet veel van mezelf verwachten, maar wel veel meer dan dit. Het was kloten, veel meer kan ik er niet over zeggen.”