Ons Jabeur is doorgestroomd naar de halve finale van de US Open. Zij is de 1e van de vrouwen die dat doet. In de partij met de Australische Ajla Tomljanovic won zij met 6-4 7-6 (4).


Jabeur kon in de 1e set de Australische al direct 2 keer breaken en bijna lukte het ook voor de 3e keer. Bij 5-4 stond ze op setpoint maar via deuce verloor ze de game alsnog. In haar eigen servicegame die daarna volgde benutte ze haar setpoint direct.

Veel breaks

De 2e set zat vol met breaks: maar liefst 6 keer konden de tennissters hun eigen servicegame niet houden. Jabeur kwam tot 2-0 maar gaf die voorsprong gelijk weer weg naar 2-2. Vanaf toen ging het nek aan nek en uiteindelijk was er een tiebreak nodig. In de tiebreak werd halverwege duidelijk dat de winnares al wel bekend was: de nummer 5 van de wereld had uiteindelijk maar 1 matchpoint nodig om de wedstrijd in het slot te gooien.

In de halve finale mag zij het gaan opnemen tegen de winnares van de partij tussen de Amerikaanse Cori Gauff en de Franse Caroline Garcia.