De Australian Open krijgt een nieuwe winnaar. Althans, als we Reuters mogen geloven. Volgens het persbureau komt Novak Djokovic definitief Australië niet binnen en wordt hij op het vliegtuig naar huis gezet.

Djokovic landde woensdag in Australië en hoopte met een ‘medische uitzondering‘ toch deel te nemen aan de Australian Open. Dat terwijl andere spelers alleen welkom waren als ze 2 keer gevaccineerd waren tegen COVID-19.

Bye, bye, zwaai, zwaai
Eenmaal geland op Tullamarine Airport werd Djokovic gelijk vastgezet door de douane. Zij weigerden Djokovic toegang te verlenen tot Australië, simpelweg omdat ze geen uitzondering voor hem willen maken. Djokovic zou volgens bronnen niet de juiste documenten hebben meegenomen.

‘De federale regering heeft gevraagd of we Djokovic willen helpen bij de aanvraag voor zijn visa, maar dat zullen wij niet doen’, zo schrijft hij op Twitter. ‘We zijn altijd duidelijk geweest over 2 zaken: de goedkeuring van visa is een zaak van de federale regering en medische vrijstellingen zijn een zaak van artsen’, schreef Jaala Pulford, de minister van Sport van de staat Victoria op Twitter.

What’s next?
Djokovic wordt naar huis gestuurd door de Australische autoriteiten, hij denkt wel na om een federaal bevel in te dienen om de deportatie tegen te gaan. Deze soap is voorlopig nog niet ten einde.