Nick Kyrgios heeft voor een klein stuntje gezorgd op het ATP-toernooi van Montreal. De Australische Wimbledon-finalist won in de 2e ronde in 3 sets van de nummer 1 van de wereld Daniil Medvedev: 6-7 (2) 6-4 6-2.


Kyrgios en Medvedev hielden elkaar in de openingsset in evenwicht, maar de Rus ging er via een tiebreak met de voorsprong vandoor. Kyrgios gaf echter niet op en pakte set 2 met 6-4. In de beslissende set moest de Australiër wat breekpunten wegwerken, maar nadat hij die had weggepoetst walste hij over Medvedev heen.

Kyrgios in vorm

Daarmee won Kyrgios voor de 8e keer op rij alweer, nadat hij vorige week de Citi Open op zijn naam schreef. Van zijn laatste 15 potjes won de Australiër er maar liefst 14. Op de opgeschoonde wereldranglijst is hij inmiddels naar plaats 31 geklommen.

Alcaraz

Even eerder op Centre Court was er ook al een verrassing. De nummer 4 van de wereld Carlos Alcaraz verloor in een marathonpartij van thuisfavoriet Tommy Paul: 7-6 (4) 6-7 (7) 3-6.

Van de Zandschulp

De Nederlander Botic van de Zandschulp komt in de nacht van woensag op donderdag in actie. Hij speelt tegen de als 9e geplaatste Cameron Norrie.