Tim van Rijthoven is doorgedrongen naar de 3e ronde op Wimbledon 2022! Woensdagavond versloeg de 25-jarige Nederlander de Amerikaan Reilly Opelka in een ruim 3 uur-durende strijd: 6-4, 6-7(8), 7-6(7), 7-6(4)!


Van Rijthoven is de 1e Nederlander sinds (zijn coach) Igor Sijsling in 2013 de 3e ronde haalde in Londen. Tegen de 24-jarige Opelka moest Van Rijthoven, in tegenstelling tot zijn 1e ronde-partij tegen Federico Delbonis, aan de bak.

Strijden

Zo duurde set 2 en 3, vanwege de tiebreaks, liefst 51 om 57 minuten. Van Rijthoven aan een taaie aan de 2-meter lange Opelka, die in de rally de mindere was maar een keiharde service in huis heeft en op elke bal leek te lopen. De Amerikaan leek zich geen moment gewonnen te geven.

In de 3e set wist Van Rijthoven het verschil te maken in de tiebreak: hij forceerde op knappe wijze een minibreak en serveerde de set vervolgens uit.

3e ronde
In de 4e uiteindelijk laatste set bleek de 2e game cruciaal. Opelka pakte een voorsprong van 40-0 en kreeg in totaal liefst vier breakpoints in die game, maar de Amerikaan wist deze allemaal niet te benutten.

Daarna bleven beide mannen foutloos en moest een tiebreak opnieuw de beslissing brengen. Hierin bleef Van Rijthoven cool en na zijn benutte matchpoint volgde een schreeuw van kracht én opluchting! In de 3e ronde is Nikoloz Basilashvili uit Georgië, de nummer 26 van de wereld, de tegenstander van Van Rijthoven.

Tabee Tallon

Eerder op de woensdag verloor Tallon Griekspoor zijn 2e ronde-partij. De 19-jarige topper Carlos Alcaraz uit Spanje bereikte ten koste van de 25-jarige Nederlander voor het eerst in zijn nog jonge loopbaan de 3e ronde.