Novak Djokovic en Daniil Medvedev komen in actie op het eindtoernooi van de Davis Cup! De Finals worden van 25 tot en met 5 december gespeeld. Er doen 18 landen mee, waaronder dus Servië (Djokovic) en Rusland (Medvedev).

Djokovic heeft Filip Krajinovic, Dusan Lajovic, Laslo Djere en Miomir Kecmanovic als ploeggenoten. Medvedev vormt een team met Andrej Roeblev, Aslan Karatsev, Karen Chatsjanov en Jevgeni Donskoj.

Servië speelt in groep F in Innsbruck tegen Duitsland en Oostenrijk. Rusland treedt in groep A in Madrid aan tegen titelhouder Spanje en Ecuador.

Opzet

De poulewedstrijden worden in Madrid, Innsbruck en Turijn gespeeld. De 6 groepswinnaars (3 groepen van 6) en de 2 beste nummers 2 plaatsen zich voor de kwartfinales. De halve finales en de finale worden in Madrid gespeeld.

Nadal

Olympisch kampioen Alexander Zverev doet weer niet mee. De Duitser ontbrak ook bij de laatste editie in 2019. Rafael Nadal zal evenmin in actie komen. De Spaanse topper beëindigde in augustus zijn seizoen wegens een voetblessure.