Bij de challenger in Sevilla is de tennisser Nicolas Moreno De Alboran uit het toernooi gesmeten. De reden is opvallend, afwijkend en bizar. Hij smeet niet met een racket en vloekte ook niet de umpire de huid vol. Het enige wat hij deed, is midden in de partij tijdens een toiletbreak gaan douchen.


Althans: de umpire en zijn tegenstander Federico Delbonis beschuldigen hem daarvan. En het is niet toegestaan om mid-match de waterkraan open te zetten voor een verwikkende douche.

Dit is wat de 25-jarige Amerikaan over het incident vertelt via een Instagram-story:

“Zand in mijn onderbroek”

“Ik viel in de 2e set een paar keer. Daardoor kroop er zand in mijn onderbroek. Ik speelde daar een half uur mee. Toen voelde dat ik uitslag kreeg. Het ging ook bloeden.”

“Na de 2e set, die ik won, ging ik naar de wc om mijn kleding te veranderen. Ik kreeg het zand niet weg met de handdoek. Ik zweette te veel. Ik heb de douchekop gebruikt om het zand weg te spoelen.”

Geld

“Mijn tegenstander vertelde de umpire dat ik een douche nam. De umpire kwam naar de badkamer. Daarna werd ik geschorst. Ook krijg ik geen prijzengeld en geen punten. Ik moet mijn hotelkosten nu zelf betalen.”