Kiki Bertens is op het graveltoernooi van Charleston, dat maandag begint, niet van de partij. De Nederlandse tennisster heeft zich geblesseerd afgemeld en moet daardoor haar rentree op gravel uitstellen. “Ik had gehoopt klaar te zijn voor het gravelseizoen, maar ik moet naar mijn lichaam luisteren”, laat ze via de toernooiorganisatie weten.

Bertens, winnares in Charleston in 2018, meldt zich af met een blessure aan haar linkerbeen. Of die verband houdt met de operatie aan haar linkerachillespees, eind vorig jaar, is nog niet duidelijk. De nummer 11 van de wereld keert nu terug naar Nederland. Of ook haar deelname aan de Fed Cup-ontmoeting Nederland-China, over 2 weken in Den Bosch, in gevaar komt is onzeker.

De terugkeer op de tour verloopt voor Bertens vooralsnog ronduit teleurstellend. In haar eerste 3 partijen na de operatie aan haar achillespees, won ze opgeteld slechts 10 games. In Doha, Dubai en Miami strandde ze direct bij haar 1e optreden. Haar hoop was gevestigd op het gravel, haar favoriete ondergrond. Maar door het toernooi in Charleston gaat nu alsnog een streep.