Botic van de Zandschulp heeft voor onverwachts Nederlands succes gezorgd op Roland Garros. De 25-jarige tennisser bereikte de 2de ronde door de nummer 20 van de wereld Hubert Hurkacz te verslaan, ondanks een achterstand van 2-0 in sets: 6-7(5) 6-7(4) 6-2 6-2 6-4.

De partij duurde lang op baan 14. De schemer viel, de zon ging onder en vrijwel iedereen ging naar huis vanwege de in Frankrijk geldende avondklok. Van de Zandschulp en de Pool bleven op het Parijse gravel doortennissen. De Nederlander is immers in vorm en toonde dat ook tegen Hurkacz.

Van de Zandschulp is los!

Ondanks 2 verloren tiebreaks verslapte Van de Zandschulp niet. De Nederlander, die via de kwalificaties de 1ste ronde van de grandslam bereikte, kwam steeds beter in de wedstrijd. De sets daarna liep hij over de Pool heen met 2 keer 6-2. In de beslissende set brak de Nederlander direct en die voorsprong gaf hij niet meer weg. Na een pot van 3 uur en 43 minuten kon hij lekker gaan slapen.

2de ronde tegen Spanjaard

In de volgende ronde moet Van de Zandschulp het opnemen tegen Alejandro Davidovich Fokina. De Spanjaard had een stuk makkelijker in zijn 1ste ronde. Hij won met 6-4 6-4 6-3 van de Kazach Mikhail Kukushin.