De Griekse tennisser Stefanos Tsitsipas heeft zich in de halve finale van ATP Monte Carlo gespeeld na een spectaculaire wedstrijd. De nummer 3 van de ATP-ranking won van Diego Schwartzman. Met 6-2, 6-7, 6-4.


De wedstrijd tussen de Argentijn en de Griek leek een makkelijke avond te worden voor Tsitsipas. De 1e set won hij met 6-2 en ook in de 2e set kwam hij op een 5-2 voorsprong. Schwartzman gaf zich echter niet snel gewonnen en won zelfs de set waar hij 5-2 achterstond. Dit deed hij via een tiebreak, 7-3.

Een spurt van Diego Schwartzman

In de 3e set leek het momentum volledig bij de Argentijn te zijn, hij stond met 4-0 voor en stevende hard af op de overwinning. De Griek kreeg net op tijd zijn vorm weer terug om hier verandering in te brengen: hij won uiteindelijk met 6-4.

Halve finale
Stefanos Tsitsipas mag zich nu opmaken voor de halve finale van zaterdagmiddag, hij mag dan gaan spelen tegen Alexander Zverev. De Duitse tennisser had in de kwartfinale ook een 3e set nodig om te winnen. De winnaar van deze halve finale zal het gaan opnemen in de finale tegen Alejandro Davidovich Fokina of Grigor Dimitrov.