Tallon Griekspoor heeft voor een mooi Nederlands succes gezorgd bij de ABN Amro Open. De nummer 61 van de wereld versloeg in de 2e ronde de Duitser Alexander Zverev (17e op de wereldranglijst) en bereikte daarmee de kwartfinales. De setstanden waren 4-6 6-3 6-4. Check hierboven het laatste punt!


Bij de laatste 8 in Ahoy Rotterdam neemt Griekspoor het op tegen Holger Rune (nummer 9 van de wereld) of landgenoot Gijs Brouwer (160e). Eerder op woensdag won Botic van de Zandschulp in de 1e ronde en verloor Tim van Rijthoven.

Bekijk ook: Oud-winnaar Rublev vliegt al in 1e ronde uit ABN Amro Open, De Minaur vindt ‘leuke coffeeshops’

1e Nederlandse kwartfinalist sinds 2018

Tallon Griekspoor is de 1e Nederlandse kwartfinalist op het ABN Amro Open sinds 2018. Robin Haase wich zich 5 jaar geleden bij de laatste 8 in Ahoy te scharen en sindsdien lukte dat geen Nederlandse tennisser meer in het enkelspel. Haase verloor in 2018 met 4-6 6-1 6-1 van Roger Federer, die door zijn zege de nummer 1-positie op de wereldranglijst heroverde. Op weg naar de laatste 8 versloeg Haase uitgerekend Griekspoor en Thiemo de Bakker.

Lees ook: Geen Nederlands dubbelsucces bij ABN Amro Open: titelhouders én Wesley Koolhof onderuit

Jan Siemerink was in 1998 de laatste Nederlandse winnaar van het enkelspel in Rotterdam. De huidige toernooidirecteur Richard Krajicek zegevierde in 1995 en 1997.

Check hier de reactie van Griekspoor na zijn zege op Zverev: