Serena Williams heeft haar rentree op de WTA Tour opgeluisterd met een lekkere zege! De 40-jarige Amerikaanse legende speelde op het gras in de Engelse stad Eastbourne haar 1e partij in een jaar. Met de Tunesische Ons Jabeur won ze in de 1e ronde van het dubbelspel via een matchtiebreak van Marie Bouzkova uit Tsjechië en de Spaanse Sara Sorribes Tormo: 2-6, 6-3 en 13-11.


Williams speelde vorig jaar op Wimbledon haar vorige partij. Ze gaf toen in Londen in de 1e ronde op met een enkelblessure en meldde zich daarna af voor de Olympische Spelen. Vanwege een hamstringblessure liet de 23-voudig grandslamkampioene ook de US Open schieten.

Winst Serena Williams bij rentree

Williams was inmiddels ver weggezakt op de wereldranglijst maar kondigde vorige week haar rentree aan. Ze doet vanaf volgende week met een wildcard mee aan Wimbledon, het grandslamtoernooi dat ze 7 keer won. In de aanloop naar het Londense grastoernooi doet de Amerikaanse ritme op in Eastbourne.

In de 1e set had ze met Jabeur weinig in te brengen tegen Bouzkova en Sorribes Tormo, maar daarna ging het steeds beter draaien bij het gelegenheidsduo. Nadat beide koppels matchpoints hadden laten liggen in de beslissende matchtiebreak, pakten Williams en Jabeur uiteindelijk de winst.