De Nederlandse mannen hebben bij de tweede wereldbeker schaatsen in Heerenveen op de ploegenachtervolging naast een medaille gegrepen. De formatie van bondscoach Jan Coopmans kwam in de laatste rit niet verder dan de vierde tijd: 3.42,25. 

Noorwegen won met een baanrecord: 3.39,08. Canada eindigde als tweede (3.39,94) en Rusland pakte brons met 3.41,40. 

Namens Nederland kwamen Sven Kramer, Chris Huizinga en Marcel Bosker in actie. Vorig weekeinde reed Kramer samen met Huizinga en Beau Snellink (TalentNED). Zij wonnen toen in een tijd van 3.40,33.

Roest

Patrick Roest, eveneens van Jumbo-Visma, is normaal gesproken een vaste keus voor de ploegachtervolging. De 3-voudig wereldkampioen allround richt zich echter ook in het 2de wereldbekerweekeinde op de 1500 en 5000 meter. Bondscoach Coopmans doet over twee weken bij de WK afstanden mogelijk wel een beroep op Roest.

Voor Noorwegen, olympisch kampioen op de ploegachtervolging, verschenen Sverre Lunde Pedersen, Allan Dahl Johansson en Hallgeir Engebraten op het ijs. Zij reden een race zonder aflossing op kop en hielden het hoge tempo gezamenlijk tot aan de finish vast. Noorwegen, vorig weekeinde 2de in Thialf, won tevens de wereldbeker. Nederland eindigde in het klassement na 2 races als 2de.