Jumbo-Visma heeft een nieuw talent binnen: Merel Conijn. De pas 20-jarige langeafstandsspecialist komt over van Team Worldstream. Bij de ploeg van Jac Orie tekent Conijn een contract voor 2 seizoenen.


Conijn was de grootste pechvogel van het OKT, waar de olympische tickets werden verdeeld. Op de 3000 meter kwam ze 0,01 seconde te kort en op de 5000 meter maar 0,1 seconde.

Milaan het doel

Voor Conijn telt de komende 4 jaar maar 1 ding: de Olympische Winterspelen in Milaan halen. “Daar wil ik de beste versie van mezelf laten zien. In de tussentijd wil ik mezelf op zowel fysiek als mentaal vlak blijven ontwikkelen. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat met hulp van Jac Orie en de rest van de ploeg gaat lukken. Ik heb er onwijs veel zin in.”

Orie zelf is ook tevreden met de komst van Conijn. “Merel is een groot talent. Met haar debuut op het WK allround, de reserveplek voor de Olympische Spelen en het bemachtigen van de Nederlandse allroundtitel heeft ze afgelopen seizoen al mooie dingen laten zien. Ik ben ervan overtuigd dat ze veel groeipotentie heeft en zich de komende jaren kan gaan nestelen in de wereldtop.”

Conijn is overigens niet de enige schaatster van Worldstream die naar Jumbo-Visma moet komen, de ploeg heeft ook interesse in Jutta Leerdam.