Irene Schouten is populair de laatste dagen. De 4-voudig medaillewinnaar van de Olympische Spelen vliegt na haar terugkomst van hot naar her om bij (media)verplichtingen te zijn. Ook Hoorn wil meeliften op het succes van de beste Nederlandse olympiër van de afgelopen Spelen.


Volgens de fractie van Éénhoorn moet ijsbaan De Westfries omgedoopt worden tot de Irene Schouten IJsbaan. “Heel Nederland is in de ban van de geweldige sportprestaties van Irene Schouten tijdens de Olympische Winterspelen in Peking”, vertelt Aart Ruppert (Éénhoorn) tegenover het Noordhollands Dagblad.

Net als Wüst

Schouten is woonachtig in Hoogkarspel, het buurdorp van Hoorn. “In West-Friesland is zo wat iedereen ‘besmet’ met het ‘Irene Schouten-virus’, een virus waar iedereen positief van wordt! Drechterland vraagt haar bewoners de vlag uit te steken voor deze schaatskanjer, Wervershoof bereidt een huldiging voor en zo worden er veel activiteiten ter ere van haar en voor haar gepland”, weet Ruppert.

“Onze fractie zou het geweldig en een bijzonder terechte blijk van waardering jegens Irene Schouten vinden indien De Westfries een nieuwe naam krijgt namelijk: Irene Schouten IJsbaan”, vindt Ruppert.

Overigens bestaat er al een schaatsbaan in Nederland die vernoemd is naar een olympisch kampioene. In Breda staat namelijk de Ireen Wüst IJsbaan.