Ireen Wüst en Kjeld Nuis hebben in Beijing inmiddels goud opgeraapt, maar wat doet hun appartementgenoot Femke Kok zondag op de 500 meter? Check hier het rittenschema van het kortste nummer!


Femke Kok (21), de olympische debutant, heeft door de gouden ritten van haar huisgenoten wel zin gekregen in haar race. “Je ziet Ireen en Kjeld het supergoed doen, je bent er live bij. Dan heb je zoiets van: laat het nu ook maar komen”, aldus Kok.

Chill

“Het is gewoon heel mooi om van dichtbij te zien hoe zij naar wedstrijden toeleven. Daar leer ik veel van. Ze zijn zo rustig, alsof ze niet eens zenuwachtig zijn. Ze maken het ook niet groter dan het is, zijn de hele dag chill, niet gestrest.”

Het begin van dit olympische seizoen verliep rommelig en deels teleurstellend voor Kok. Er was sprake van wat privéproblemen, verklaarde ze later, die ze opkropte en die haar vervolgens in de weg zaten tijdens wedstrijden.

Makkelijker

“Ik voel me nu veel beter dan in het begin van het seizoen. Ik merk dat het schaatsen supergoed gaat, ik zit goed in mijn vel. Het gaat allemaal weer wat makkelijker.”

Ze bezocht Medal Plaza, bij de prijsuitreiking van Wüst en Nuis. “Weet je, het is zoiets cools. Ik bedoel: misschien maak ik dit wel nooit meer mee. Supermooi om dat te doen.”