Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen staan in de kwartfinale van het WK! Het Nederlandse duo was in Rome in de 3e ronde flink te sterk voor de Italianen Daniele Lupo en Alex Ranghieri: 21-18 21-13.


Eerder behaalde Brouwer en Meeuwsen, die als 3 geplaatst zijn in de Italiaanse hoofdstad, de laatste 16 door hun landgenoten Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde te verslaan.

Geen gevaar

Het duo dat in 2013 wereldkampioen werd nam in de 1e set meteen de leiding (4-1) die ze vervolgens niet meer uit handen gaven. Ook in de 2e set sloegen de beachvolleyballers al snel naar een flinke voorsprong. Zonder enig moment van gevaar wonnen ze met 20-13.

WK kwartfinale

In de kwartfinales nemen de Nederlanders het vrijdagavond om 22.00 op tegen de Amerikanen Chaim Schalk en Theodore Brunner. Het Amerikaanse duo is bekend bij de Nederlanders. Tegen Ziggo zei Brouwer: “We hebben de afgelopen weken twee keer tegen ze gespeeld. Beide keren wonnen we in een driesetter. We gaan een mooi plan maken.”

De andere 4 Nederlandse koppels die de knock-outfase van de WK bereikten werden eerder al uitgeschakeld. Onder hen het als 1e geplaatste vrouwenkoppel Katja Stam en Raïsa Schoon, die flink van hun uitschakeling baalde.