Voor ons als sportliefhebbers was het een behoorlijk frustrerend jaar. We mochten door alle coronaregels niet naar de (voetbal)stadions, de sportscholen waren vaker dicht dan open en ook zelf tegen een balletje trappen zat er vaak niet in. Toch stelt ic-arts en OMT-lid Diederik Gommers dat hij en de regering fouten hebben gemaakt in de corona-aanpak.

Dat erkende hij in de BNR-podcast Vraag het Gommers. “Misschien had ik harder moeten roepen, maar eigenlijk hadden we sporten en naar buiten gaan meer moeten stimuleren: dat had de eerste maatregel moeten zijn bij de versoepelingen en dat had het kabinet ook moeten uitstralen”, stelde Gommers. “Eigenlijk is het altijd goed om te bewegen, wat af te vallen, goed op je voeding te letten en goed te slapen.”

De nadruk lag volgens Gommers te veel op de 1,5e-meterregel. “Je moest vooral binnen blijven, maar je moet juist lopen, naar buiten en zorgen dat je voldoende stappen hebt gezet; iedereen doet dat op zijn eigen manier. Ik had liever gezien dat jongere én oudere mensen langer hadden doorgesport in de buitensituatie. Gelukkig wordt het nu weer wat mooier weer en wordt dat ook weer wat aantrekkelijker.”