Emmanuel Mayonnade verwacht niet dat de geblesseerde Estevana Polman op tijd fit is voor de Olympische Spelen. De bondscoach van de handbalsters bevestigde dit tegen NU.nl en zei eigenlijk min of meer waar iedereen bang voor was.

“Ze sprak een paar weken terug zelf over 2 procent kans. Zelf denk ik niet dat dat percentage is veranderd”, zei Mayonnade. “Geloof op dit moment niet dat zij het haalt.” De Spelen in Tokio beginnen eind juli. De 28-jarige Polman was net terug van een blessure toen het enkele maanden voor de Spelen misging.

Na een kruisbandblessure liep zij bij haar Deense club Esbjerg een kwetsuur aan haar meniscus op. “Estavana had zo hard gewerkt om terug te komen en ik was ervan overtuigd dat ze in vorm zou zijn voor Tokio, maar deze nieuwe tegenslag is een dreun”, ging Mayonnade verder.

Estevana especial

Zonder Polman is alles anders, weet ook Mayonnade. “Ze is een speciale speelster. Estavana is heel belangrijk voor het team. Ze zorgt voor de sfeer in de ploeg, maar gaat ook altijd voorop in de strijd en iedereen bouwt op haar. Dus zonder haar wordt het heel lastig in Tokio.”

Polman was in 2019 nog de beste speelster op het WK in Japan. Toen pakte Oranje goud. Een jaar daarna werd Oranje teleurstellend 6e. Zonder… Polman.