Merel Blom was zo lekker bezig met haar paard The Quizmaster op het 2e deel van Eventing. In het bloedhete Tokio ging ze lekker op het onderdeel Cross Country, tot daar ineens een official met een rode vlag stond te wapperen bij een obstakel.

Wat bleek: tijdens het binnenrijden van het grote water, kwam het paard van de Nederlandse ruiter hard op z’n knieën terecht en was het even uit balans. Blom besloot meteen om een andere route te kiezen, maar miste daardoor een obstakel.

Diskwalificatie

Diskwalificatie is het gevolg. “Ik heb het gewoon zelf verkeerd gedaan”, reageerde Blom meteen na afloop tegen De Hoefslag-verslaggever Robert Hüsken. “Ik dacht dat die route die ik koos de goede was, maar dat bleek niet het geval. Dat moet ik mezelf aanrekenen.”

‘Kan wel gaan zitten spartelen, maar….’

Ze was realistisch, niet eens heel emotioneel. “Ik kan wel op de grond gaan zitten spartelen, maar daar schiet niemand iets mee op. Ik heb een fout gemaakt en dat is het.”

Einde Spelen

Door de diskwalificatie op de Cross Country, hoeft Blom maandag ook de springproef niet meer te doen. Voor haar zitten de Olympische Spelen er dus al vroegtijdig op. “Maar als we volgende week weer thuis zijn en aan het werk gaan, weet ik ook al dat de volgende Olympische Spelen eraan komen. Daar werken we al meteen naartoe en ik weet ook nu al dat ik het daar beter ga doen dan nu.”