Dag 2 van de Olympische Winterspelen in Beijing en de tv-schermen maken overuren. De NOS, Eurosport en Discovery+ vechten om de kijker. Ondertussen volg jij alles over de Spelen natuurlijk op Sportnieuws.nl. Waar moet je zondag inschakelen om de Nederlanders te volgen?


Lees ook: Dit is zondag het olympische programma met snowboardtricks en laatste kunstje Kramer

De Nederlandse olympiërs zijn vandaag te vinden in de sneeuw en op het ijs. 4 Nederlanders om precies te zijn. Freestyle snowboarder Niek van der Velden en de schaatsers Sven Kramer, Patrick Roest en Jorrit Bergsma. Voor Kramer wordt het zelfs zijn laatste individuele kunstje. Hij heeft namelijk al zijn afscheid aangekondigd.

Lees ook: TV-gids: hier, hier en hier kijk je naar de Olympische Winterspelen Beijing 2022

Via de link hierboven leggen we uit waar en hoe je overal de Olympische Spelen kan volgen met beelden. En ook welke programma’s er allemaal zijn. De NOS is schaatsgek dus die pakken helemaal uit. Check it out.

Waar kan ik de Nederlanders zien op de 2e dag van de Olympische Winterspelen?

Freestyle snowboarden
We beginnen de Nederlandse olympische dag met Niek van der Velden. De 21-jarige snowboarder gaat shinen, want hij wil wat laten zien. 4 jaar terug brak hij op de training in Pyeongchang zijn schouder en moest hij de Spelen verlaten. Nu is hij naar eigen zeggen beter dan ooit. Na een lekkere kop koffie stapt Van der Velden om 5.52 uur op zijn board.

Lees ook: Snowboarder Niek van der Velden is koffieliefhebber: ‘Ik kan al een rozetta, nu nog een medaille’

De NOS is deze keer wel op tijd wakker en zendt het snowboarden uit via NPO 1, de NOS-app en via NOS.nl. Ben je nou moe geworden van telkens diezelfde overenthousiaste NOS-commentatoren, dan kan je ook terecht bij de Eurosportplayer of Discovery+.

Schaatsen

Nils van der Poel is de absolute topfavoriet op de 5.000 meter. De Zweedse schaatser is een oermens waar op dit moment niemand aan tipt. Zelfs niet de 3-voudig olympisch kampioen op deze afstand Sven Kramer. Wat kan hij op zijn laatste 5.000 meter? Met Patrick Roest en Jorrit Bergsma ook nog kan het bijna niet anders of TeamNL kan weer een medaille noteren.

Uiteraard zendt de NOS het schaatsen uit. Sterker nog, de staatsomroep pakt groots uit. Met studio-programma’s, live-verslaggevers en een heel blik van analisten is opengetrokken. Erben Wennemars zal vooraan de polonaise lopen als Nederland weer een schaatsplak weet te bemachtigen op de 5.000 meter. En oh ja, dan heb je ook nog de Eurosportplayer en Discovery+ voor een wat neutralere blik.

Lees ook: Dit is het programma van ALLE Nederlanders bij de Olympische Winterspelen in BeijingSven Kramer heeft zin in zijn laatste kunstje