De Olympische Winterspelen zijn officieel begonnen en in de nacht van vrijdag op zaterdag komt de eerste Nederlander in actie. Melissa Peperkamp (17) gaat met haar snowboard coole tricks laten zien op slopestyle. In de Chinese sneeuw hoopt ze zich te plaatsen voor de finale.


Lees ook: Freestyle snowboardster Melissa Peperkamp (17) is bang voor de schans

Zoals je in onze algemene tv-gids kan zien, worden de Olympische Winterspelen in Beijing uitgezonden door 3 partijen, de NOS, Eurosport en Discovery+.

Waar kan ik de Nederlanders zien op de 1e dag van de Olympische Winterspelen in Beijing?

LET OP! Als je vannacht inschakelt op NPO1, dan zal je geen Olympische Spelen zien. Peperkamp komt vanaf 3.45 uur in actie, maar is alleen te zien via de Eurosportplayer en het betaalde Discovery+. Bij Eurosport 1 en 2 zal je vooral curling en kunstrijden zien komende nacht. Voor de actie in de sneeuw moet je bij de Eurosportplayer zijn. Dus alleen via die 2 manieren kan je Peperkamp zien vliegen in de sneeuw.

Lees ook: Dit is het dagprogramma van de Nederlanders op dag 1 van de Olympische Spelen

Schaatsen

De Nederlandse ochtend breekt aan en dan is er vanaf 9.30 uur schaatsen met de 3.000 meter voor vrouwen. Carlijn Achtereekte, Irene Schouten en Antoinette de Jong komen in actie. Dat kan je zowel zien bij de NOS op NPO 1, de Eurosportplayer als Discovery+.

Shorttrack

Vanaf 12.00 uur staat het shorttrack op het programma, met de 500 meter voor vrouwen en 1000 meter voor mannen. Het gaat dan om de heats. Later staat ook de mixed relay op de planning, van de kwartfinales tot de finale. Kunnen we goud bijschrijven voor Nederland? Het shorttrack wordt op NPO 1, Eurosport 1 en Discovery+ uitgezonden.

Lees ook: Dit is het programma van ALLE Nederlanders bij de Olympische Winterspelen in Beijing