Motorcrosser Jeffrey Herlings heeft geen woorden voor het incident bij de Nederlandse Grand Prix in de MXGP waar hij het slachtoffer van werd. Kort na de start vloog een concurrent met zijn motor door de lucht en landde op de linkerschouder van de Nederlander.

Hij bleef wonderwel op de been, won na een inhaalrace de manche, maar bleek zijn schouder te hebben gebroken en kon niet starten in de 2e manche.

Veel pijn

“Ik heb hier geen woorden voor. Ik heb het zo slim gespeeld dit jaar, ik nam nul risico en deed alles volgens plan dit seizoen”, aldus Herlings. “Ik lag bijna aan de leiding van het kampioenschap en toen dit. Zoals je kan zien op de helling kwam de startblokkering er nog niet uit, dus verloor ik een beetje mijn evenwicht, en voor ik het wist landde er iemand op mijn linkerschouder. Ik kan niet geloven dat ik de manche nog won met een gebroken schouderblad. De pijn was onwerkelijk, ik had de hele wedstrijd tranen in mijn ogen van de pijn.”

De Grand Prix werd gewonnen door de Sloveen Tim Gajser die in de 1e manche 3e en in de 2e manche 2e werd, achter Antonio Cairoli. Gajser verstevigde door het uitvallen van Herlings zijn voorsprong in de WK-stand naar 23 punten op Herlings, Cairoli en de Fransman Romain Febvre, die alle 3 143 punten hebben.

Het is nog niet duidelijk of Herlings lang uitgeschakeld is. “Maandag gaan we verder kijken hoe erg de schade is en wanneer we weer kunnen racen,” schreef hij op zijn Instagrampagina.