Wat een walgelijke beelden uit de Oekraïense topijshockeycompetitie. Daar maakte Andri Denyskin walgelijke gebaren richting Jalen Smereck. Denyskin, speler van HC Kremenchuk, kreeg een schorsing van 13 duels voor het maken van bananen pel- en eetgebaren richting Smereck.

Daar kwam donderdag nog eens nieuws bovenop: Eugene Kolychev, algemeen directeur van de Oekraïense ijshockeybond, werd ontslagen nadat hij zich uitsprak over de racistische uitingen van Denyskin. Op Twitter verklaarde Kolychev dat zijn weerstand hem niet in dank werd afgenomen (lees de tweet hieronder). Ook steunde hij Smereck openlijk in de strijd tegen discriminatie.

Walgelijk

Afgelopen zondag werd Denyskin uit de wedstrijd gezet nadat hij Smereck racistisch bejegende. Smereck was diep aangedaan door het voorval. Volgens meerdere persbureaus twijfelt de 23-jarige verdediger van HC Donbass Donetsk serieus of hij nog wel door wil gaan met ijshockeyen.

Kritiek

De internationale ijshockeyfederatie sprak zich, net als wereldwijde ijshickeyliefhebbers, fel uit en veroordeelde Denyskin. Denyskin zelf bood zijn verontschuldigingen aan op Instagram, maar die post werd naderhand verwijderd.