Op 11 juni gaat in Londen een nieuwe reeks golftoernooien van start: LIV Golf Invitational Series. Het prijzengeld dat wordt uitgekeerd is indrukwekkend. Waar die poen dan vandaan komt? Saudi-Arabië. En daardoor is er nogal wat ophef over de LIV Golf Invitational Series.


De golfbond PGA Tour vindt de toernooien helemaal ruk. Ze zien de zogeheten Super Golf League natuurlijk als bedreiging voor hun eigen circuit. PGA waarschuwt golfers binnen hun bond dat ze niet mogen meedoen. Anders worden ze uitgesloten van deelname aan PGA-evenementen.

Toch heeft een heel bekende golfer besloten wél mee te doen: Dustin Johnson, de voormalige nummer 1 van de wereld. Hij is gelokt door de prijzenpot bij het 1e toernooi, in Londen. De prijzenpot is 25 miljoen dollar: de grootste prijzenpot ooit in de golfgeschiedenis.

Familie

“Dustin heeft de afgelopen jaren af en toe over deze mogelijkheid nagedacht”, zegt zijn manager David Winkler. “Uiteindelijk heeft hij besloten dat het in zijn eigen belang en dat van zijn familie is. Hij vond dit te aantrekkelijk om te laten schieten.”

Inmiddels heeft Johnson de nadelige gevolgen van zijn besluit ervaren. Royal Bank of Canada is niet langer zijn sponsor.