In Vandaag Inside babbelden Johan Derksen en advocaat Job Knoester over de zaak rondom Quincy Promes. De speler van Spartak Moskou wordt van allerlei duistere zaken beschuldigd, van iemand steken tot betrokkenheid bij drugssmokkel.


Memphis nam het in een Instagram-post op voor Promes. Hij redeneert: zo lang een rechter geen uitspraak doet over Promes, moeten we hem als onschuldig beschouwen. Knoester kan zich wel vinden in die manier van denken. “Laten we even het oordeel van de rechter afwachten.”

Maar Derksen vindt dat niet nodig. Hij zei: “De feiten die op straat liggen, dat hij iemand neergestoken heeft, en dat zijn telefoon afgeluisterd is, en dat hij financier was van een cocaïnehandel.. Die delicten die de media bereikt hebben, dat zijn ernstige delicten.”

Bedoelingen

Daar ging Knoester tegenin. Hij vermoedt dat die informatie naar media is gelekt door Promes’ advocaat. “Als een advocaat dingen gaat lekken, dan heeft die daar bedoelingen bij”, zegt Knoester.

Derksen denkt dat als een advocaat lekt, dat die dan vast wel zeker weet dat het klopt. “Ik kan me niet voorstellen dat je dit soort details naar buiten brengt, als je niet zeker bent van de feiten.”

Doodslag

Knoester vond dat iets te goedgelovig. “Nog steeds is het iets wat via de pers wordt gebracht, dan moet je voorzichtig zijn. Als je van doodslag wordt verdacht, dan wordt je vastgezet. Promes zit niet vast.”