Profvolleyballer Roberto Cazzaniga (1979) is in de praktijkjes van een catfisher getrapt. Het geintje kost de Italiaan (tussen 2006 en 2011 een international van Italië) maar liefst 700.000 euro!

Catfishing betekent dat mensen online valse foto’s gebruiken: ze zijn niet de persoon op het kiekje. Vaak gebeurt dat om iemand beet te nemen. De persoon die het had gemunt op Cazzaniga deed zich bijvoorbeeld voor als het model Alessandra Ambrosio. Zogenaamd zelfs een model van het lingeriemerk Victoria’s Secret!

Het begon er allemaal mee dat Cazzaniga door een kennis in contact werd gebracht met de zogenaamde Alessandra. Zij stuurde lieve berichtjes en liet foto’s zien. Let op: dit gebeurde jarenlang! De arme Cazzaniga viel als een blok voor ‘Alessandra’.

Hartproblemen

Toen eenmaal een emotionele band was opgewekt, begon Alessandra geld te vragen. Ze beweerde last te hebben van hartproblemen. Dus Cazzaniga maakte keer op keer geld over om haar te steunen. Niet alleen dat: hij gaf ook een Alfa Romeo Mito cadeau! Liefde maakt blind…

Familie

Roberto’s familie vond het gek dat hij na al die jaren online kletsen Allessandra nog niet had ontmoet. Ze schakelden een tv-programma in, ‘Le Lene’, om de boel uit te zoeken. Toen bleek dat Alessandra eigenlijk een werkloze vrouw was, die zijn geld gebruikte om haar huis te renoveren en zichzelf allemaal luxe spullen cadeau te geven.

Schulden

Op tv kwam Cazzaniga eindelijk tot het besef dat hij is ‘gecatfisht’. Hij erkende dat hij nu duizenden euro’s aan schulden heeft. Ook blijkt dat die kennis, die zorgde voor het allereerste contact, in het complot zit.