Lewis Hamilton zegt dat zijn voorliefde voor mode hem helpt om ‘stoom af te blazen’ en fris en gefocust te blijven in zijn titelstrijd met rivaal Max Verstappen. De 7-voudig wereldkampioen Formule 1 onderstreepte dat door donderdag op het circuit van Istanbul te verschijnen in een blauw-zwarte kilt van het merk Burberry.

De Britse Mercedes-coureur woonde eerder de modeshow van Balenciaga in Parijs bij en was gastheer van een tafel met jonge zwarte modeontwerpers tijdens het Met Gala in New York vorige maand.

Uitlaatklep

“Ik houd ervan om me los te maken van de sport. De intensiteit van dit hele seizoen is voor iedereen lastig”, zei Hamilton, die in de WK-strijd met nog 7 races te gaan 2 punten meer heeft dan Verstappen. “Door nog iets anders te hebben, een andere uitlaatklep, iets anders om je op te focussen, helpt het om de druk eraf te halen. Dus voelt het altijd weer fris als ik bij een race arriveer, omdat het (de Formule 1) niet iets is waar ik iedere afzonderlijke dag aan denk.”

Hamilton zei van de modewereld te houden. “Als je bijvoorbeeld op een fashionweek bent, ben je omgeven door mensen met allerlei verschillende levens, die dat op uiteenlopende manieren tot uiting brengen. Ik houd van de wereld waarin ik de mogelijkheid heb om mezelf te uiten.”