Johan Derksen kwam in het tv-programma Sterren op het Doek en had daarin een gesprek met Özcan Akyol. De Snor laat weten dat voetbal hem nog maar bijzonder weinig weet te boeien: “Ik denk dat als ik morgen van tv verdwijn, ik heel veel wedstrijden niet eens meer kijk.”

De 72-jarige Derksen is simpelweg voetbalmoe. “Ik heb 12 jaar zelf gevoetbald, 39 jaar bij het tijdschrift Voetbal International gewerkt en ik zit nu 24 jaar op tv te lullen over voetbal. Het interesseert me niet meer of Louis van Gaal nou bondscoach is, of Frank de Boer. Het zal me een worst zijn.”

Veronica Inside en daarvoor Voetbal Inside zijn succesvolle talkshows. Toch relativeert Derksen de kijkcijfers: “Ik heb werkelijk niet de indruk dat ik in de tv-wereld iets voorstel. Wij hebben een doelgroep van 600.000 mensen die kijken, dan ben je middelmaat in dit land.”

Nu hij wat op leeftijd raakt is het ook tijd om de balans op te maken. “Ik heb een hartstikke mooi leven gehad, een vrij leven. Veel leuke dingen meegemaakt, de hele wereld afgereisd, achter dat balletje aan. Ik ben hartstikke tevreden.”