Gevangenen uit Engeland kunnen zomaar op de Engelse voetbalvelden met een fluitje in de hand de wedstrijd leiden als ze weer vrijkomen, zo vindt de FA. De criminelen kunnen namelijk cursussen nemen als beginnende scheidsrechter, terwijl ze nog achter slot en grendel zitten.


Dat meldt het Engelse Daily Star. Het gaat om de cursus op niveau 7, die het de gevangenen mogelijk maakt om ‘junior amateur leagues’ te fluiten. Het is mogelijk het opstapje om ooit op niveau 1 te komen, goed genoeg om als scheidsrechter in de Premier League te dienen.

Wat moet je daarvoor doen dan?

Om de cursus, die normaal bijna 200 euro kost, te behalen vanuit de gevangenis moet je 5 modules behalen. Hieronder vallen het bekijken van video’s van wedstrijden en het simpelweg weten van de spelregels. Appeltje, eitje toch?

Een woordvoerder van de gevangenis in Suffolk waar de trainingen worden aangeboden is tevreden. “Het aanleren van kwalificaties en skills aan gevangenen is cruciaal voor het re-integratie proces en om te voorkomen dat ze weer de fout ingaan.”